Carport & Poolhouse

Carport

De laatste jaren zie je echter almaar meer carports in voortuinen en tegen zijgevels opduiken.  De belangrijkste drijfveer is waarschijnlijk de kostprijs. Toch hebben beide principes hun voor- en nadelen.

Een aantal voordelen:

  • Verluchting Een wagen roest als hij met veel condensvocht in aanraking komt, iets wat gebeurt als de koude auto in een warmere garage komt te staan (condens vormt zich op de koudere platen van de wagen).  Dit kan je tegengaan door de temperatuursverschillen te minimaliseren en enige vorm van verluchting te voorzien. Een carport heeft beide voordelen.
  • Kostprijs Zelfs een high-quality carport kan nog voor een zeer aanvaardbare prijs geplaatst worden, met prefabbetonfunderingen en kroonlijsten die volledig afgedicht zijn voor het water, zodanig dat je kan kiezen voor een niet milieubelastende houtsoort (eik, padouk, larix,…).
  • Maatwerk Door de mogelijkheid tot maatwerk kan men bij het ontwerpen zijn creativiteit vrijlaten en een carport ontwerpen die volledig aan uw wensen voldoet. Of er kan gezorgd worden dat de carport perfect geïntegreerd gaat worden bij het bestaande gebouw.

Het grote nadeel van een carport is het feit dat je hem niet kan afsluiten. Je auto en andere vervoersmiddelen staan dus minder veilig dan in een garage.  Voor de auto toch een beetje veilig te stellen zijn er wel paaltjes verkrijgbaar die, al dan niet met afstandbediening, omhoog en omlaag kunnen gezet worden. In opgerichte toestand staan ze voor de wagen en is wegrijden onmogelijk.

Poolhouse

Een poolhouse of ook wel zwembadhuis genoemd is een afzonderlijk gebouw naast je zwembad dat zo wordt ingericht in functie van het zwembad.   Naargelang smaak en stijl kan er gekozen worden voor een houten of stenen poolhouse. Een poolhouse geeft net dat ietsje meer aan de afwerking van je tuin en schept direct het “vakantiegevoel” in je eigen thuis.

Een Poolhouse (of kleine vakantiewoning) is meestal voorzien van een kleine keuken, douche, ruimte om zich om te kleden, enz. Hierdoor is het tijdens de zomerperiode ook grotendeels de vervanger van de gewone woning.
Als materiaalsoort gebruik ik hiervoor onder andere eik, padouk of larix.   Ik geef u hierover het nodige advies en stel u graag deze verschillende materiaalsoorten voor.